Chromebook en nu?

Als system engineer ben je natuurlijk altijd benieuwd naar wat er in IT land zoal beschikbaar is en wat het kan. na jaren van Windows en OSX was ik langzaam begonnen met het kijken naar Linux, dit begon natuurlijk met Rasberry PI. dit zijn leuke kleine computers die je gewoon ergens weg kan stoppen en zijn werk kan laten doen, in ons geval is dat een PI geworden met PI-Hole erop, hij werkt nu als DNS server in gebouwde AD-Blocker voor alle aanwezige apparaten binnen het netwerk bij ons thuis, werkt als een speer.

Nu worden de kids groter en moeten ze vanuit school steeds meer gaan doen met computers. Daar kwam onze eerste uitdaging, wij maken vooral gebruik van de ipad en de telefoons voor het dagelijkse internet gebruik. voor iets meer gebruik, lees maken van muziek, gebruik ik zelf gewoon mijn “oude” macbook en ik was eigenlijk niet van plan om deze te delen met de kids voor het maken van “huiswerk” het andere systeem wat wij in huis hebben staan is onze windows 2012r2 domain controller, ook niet echt een systeem waar je je kids lekker op wil laten werken.

wat nu? de meest voor de hand liggende oplossing zou zijn geweest een simpel windows laptopje voor de kids, maar het probleem met windows vind ik nog steeds dat je aardig wat moet tweaken om het goed te laten werken en ook zo te behouden. nu was ik zelf al een tijdje aan het kijken naar de mogelijkheden van een chromebook voor mijzelf, kon ik toevallig een aanbieding tegen op groupon voor de Acer CD720c (met touchscreen) voor deze prijs was het eigenlijk een nobrainer wat mij betreft. na een paar weken wachten is hij binnen en direct aan de kids gegeven.

1394263548

De jeugd van tegenwoordig, 4 en 6 jaar, konden eigenlijk direct hun weg vinden op de chromebook, zelfs zonder gebruik van muis, de jongste had direct door dat er spelletjes op stonden en de oudste kon direct door met de huiswerk van school. Wat waarschijnlijk wel een voordeel is, is het touchscreen, de kids maken hier dankbaar gebruik van.

Ook papa en mama maken sindsdien veelvuldig gebruik van de chromebook, zelf dit stukje is gemaakt op de chromebook. Chromebooks zijn eigenlijk hele simpele computers, het belangrijkste aan een chromebook is chrome, waarschijnlijk hebben ze daarom de naam chromebook 🙂

Mocht je in de running zijn voor een nieuwe laptop en niet al te veel rare dingen willen doen? dan zou ik zeker aanraden om eens naar een chromebook te kijken. vooral omdat de androidstore (google play Store) einde van het jaar als update naar ChromeOS toekomt! en mocht je iets zoeken voor de kinderen om als computer te gebruiken? vergeet windows, kies voor ChromeOS!

 

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *