Chrome OS voortaan ook met pincode te ontgrendelen

Google heeft een update uitgebracht voor het Chrome OS, waardoor je het apparaat nu ook met een pincode kunt ontgrendelen. Je moet de gloednieuwe feature nog wel even zelf activeren binnen de instellingen van het apparaat.

Zo gebruik je een pincode op het Chrome OS

Het is vanaf nu mogelijk een Chrome OS-apparaat te ontgrendelen met een pincode. Google heeft namelijk een update uitgebracht voor de software, die de functionaliteit met zich mee brengt. Eerder was deze feature al beschikbaar voor ontwikkelaars, maar nu dus voor iedereen. Je moet er nog wel wat voor doen wil je de functie activeren, aangezien die nog best diep binnen de instellingen is verborgen. Waarom is helaas niet duidelijk, maar mogelijk is Google nog niet klaar met het ontwikkelen van de functionaliteit.

Deze functie is vooral bedoeld om je apparaat met Chrome OS te ontgrendelen wanneer die in de slaapmodus is gegaan. Om toegang te krijgen tot deze beveiligingsmethode, dien je enkele stappen te verrichten. Je moet hiervoor enkele vlag omzetten binnen de instellingen; pas wel op, want wanneer je een verkeerde vlag instelt, dan kan dat risico’s met zich meebrengen.

  1. Typ in de adresbalk het volgende in: chrome://flags/#quick-unlock-pin
  2. Start het apparaat opnieuw op
  3. Ga dan naar de nieuwe Material Design-instellingen op chrome://md-settings/
  4. Zoek de optie Configure Quick Unlock
  5. Selecteer hier dat je voortaan een pincode wil gebruiken
  6. Start het apparaat opnieuw op

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *